
Günlük Rutinler
Her sabah beraberce hazırlayıp yaptığımız kahvaltıdan sonra öğlene kadar hayatın gerçek işlerini sakin ve huzurlu bir öğrenme çevresinde titizlikle yaparız. Ayakkabı cilalar, dikiş diker, bulaşık yıkar, doğada bulunan yaprak şekillerini çizer, kelebeğin yaşam döngüsünü anlamaya çalışır, bazen bir elektrik telinden, bazen kilden, bazen de atık bir malzemeden sanatsal ürünler yaparız. Arkadaşımızla boncuklarla oluşturduğumuz sayıları bir araya getirerek onları bir tepside toplar sonra nasıl daha büyük bir sayı haline geldiklerini görür, bazen ses tüpleri ile işitme duyumuzu oyunsu sürecin içinde hassaslaştırırız. İhtiyaç duyduğumuzda mindere uzanır, istersek mini cafede paylaşım tabağımızdaki sağlıklı atıştırmalıklardan yiyebiliriz. Öğle yemeği için hep beraber sofra kurar, kaldırır sonra ilk çemberimizde bir araya gelir okulumuzun parçası olan her bir canlıya, balığa, bitkiye, kaplumbağaya, arkadaşa ve eğitimciye sevgimizden sunarız. Öğleden sonraki rutinimizin büyük bölümünü hava nasıl olursa olsun mutlaka açık havada gönlümüzce, doya doya oynamak oluşturur. İkindi kahvaltısı, balık ve kaplumbağalarımızın beslenmesi, atölye çalışmaları ve kapanış çemberinden sonra okuldan ayrılma saatimize kadar yine oyun oynamaya devam ederiz.
Günlük akışımızın içinde iletişim dili olarak İngilizce ve Türkçeyi kullanırız. Çocuklar, eğitimcinin öğretme ve ders verme kaygısından uzak olduğu bir ortamda, yaşantının ve iletişim kurmanın doğal bir parçası olarak ve maruz kalarak İngilizceyi edinirler.

Haftalık Rutinler
Pazartesi günleri öğleden önce mutfak atölyemizde börek sarar, turşu kurar, kefir mayalarız. Öğleden sonra permakültür atölyesinde bahçemizdeki sebze yataklarımıza tohum ya da fide eker, mahsülleri toplar ve bazı haftalar iklim değişikliğine çare bulmaya çalışır, bazı haftalar lüfer koruma timi oluştururuz. Toprağın aynı zamanda fidemizi ekerken ortaya çıkan solucanın evi olduğunu anlarız. Yaşamın şehirde nasıl sürdürülebilir olacağı, hep birlikte emek vermenin sabırla beklemenin nasıl güzel bir deneyim olduğunu biliriz. Salı günü elementer müzik ve hareket atölyesinde müzikli oyunlar oynarız. Çarşamba günü yaşça büyük olanlarımız ahşap atölyesinde, tahtadan oyuncaklarını yaparlar. Aynı gün mini kütüphanemizi ziyaret eder, ödünç almak istediğimiz kitaplarımızı seçeriz. Perşembe günü önlüklerimizi takar, kova ve bezlerimiz ile okulumuzu temizleriz. Cuma günü koru günümüz. Tertemiz bir havada alabildiğine koşabilmek, dallar, çalı çırpı ve toprak… Özgürce oyun kurmak için daha ne isteriz!


Aylık Rutinler
Her ay çocuk encümeni toplantısı yaparak okulumuzdaki yaşam hakkında konuşur, fikirlerimizi söyler, bazı kararlar alırız. Menüye yeni bir yemek ekleme, çocuk bayramında oynayacağımız oyunlara karar verme, kaplumbağalarımıza isim verme, bizi mutlu eden, bizi rahatsız eden konuları konuşmak için alan açtığımız çemberimizde ayda bir kere bir araya geliriz.
Her çocuğun doğduğu günü özel bir seremoni ile doğum günü çemberimizde kutlarız. Her ayın en son cuma günü ise o ay doğmuş tüm çocuklar için doğum günü kutlaması yaparız. Okulumuzun mutfağında pişen pastamızdaki mumları üfler, dans eder, oyun oynarız.